1. Virtual Assistant Kennisbank
 2. Virtual Assistant
 3. De 9 belangrijkste lessen van en voor ondernemers

De 9 belangrijkste lessen van en voor ondernemers

TIJDENS DE OPLEIDING VAN VA SCHOOL IS ER EEN MODULE (MODULE 3, KEN JE KLANT) WAARBIJ JE ONDERNEMERS MOET INTERVIEWEN, EN DIT IS ZO ONTZETTEND INTERESSANT!


JE HOEFDE EIGENLIJK MAAR DRIE ONDERNEMERS TE INTERVIEWEN, MAAR IK VOND HET ZO FIJN OM TE PRATEN MET ERVAREN ONDERNEMERS, DAT IK ER MINSTENS ZES HEB GEDAAN.


HIERONDER DE 9 BELANGRIJKSTE LESSEN DIE IK GELEERD HEB. 

 1. Je kunt pas echt succesvol zijn als je doet waar je gelukkig van wordt. Je moet er plezier in hebben. Geld mag niet de enige drijfveer zijn.
 2. Wees in het begin bereid om erop in te leveren om je doel na te streven.
 3. Werk hard en ga gedisciplineerd te werk.
 4. Groot denken en brutaal zijn brengt je verder. Je zult soms tegenvallers hebben, maar daar kunnen hele mooie dingen tegenover staan.
  Het is niet erg om fouten te maken. Leer ervan, maar blijf er zeker niet te lang bij stilstaan. Denk niet in problemen maar in oplossingen.
 5. Zorg ervoor dat je niet te emotioneel in je zakenleven staat. Niet iedereen kan je product of dienst leuk vinden. Niet iedereen kan jou leuk vinden.
 6. Durf zaken uit handen te geven zodra je je mensen vertrouwt. Ze zullen gerust een keer iets fout doen, maar dat hoort er nu eenmaal bij als je mensen verantwoordelijkheid geeft.
 7. Straal uit dat je trouw bent aan je eigen dienst of product. Laat iedereen het weten en maak daarbij optimaal gebruik van social media.
 8. Draai niet langer met je kont zodra je een moeilijke beslissing hebt genomen. Als je eenmaal iets hebt besloten, is het tijd voor actie.

Wil je ook een keer met mij praten over hoe het is om ondernemer te zijn, de dingen waar jij tegenaan loopt en de dingen die jij geleerd hebt, neem dan contact met me op!
Het lijkt me super leuk om van elkaar te leren en elkaar te inspireren, ik weet zeker dat we elkaar naar nieuwe grotere hoogtes kunnen brengen!
Let’s do it!

Diana van Santen - de Bruijn

Diana van Santen - de Bruijn

Artemis VA

Mijn naam is Diana van Santen – de Bruijn en ik ben het gezicht achter Artemis VA – Technisch Virtual Assistant..
Ik hou ervan om mensen te helpen, ze blij en gelukkig te maken zodat ze nog meer kunnen genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft, zakelijk en privé.

Enthousiast, inspireren en tot creatieve mogelijkheden en oplossingen te komen vind ik een fantastisch proces.
Samen groeien, meer genieten, minder stress en meer succes.

Dit is ook waarom ik ervoor gekozen heb om ondernemers te helpen met webdesign, marketing (SEO en e-mailmarketing) en teksten.

Mijn enthousiaste en betrokken manier van werken zorgt ervoor dat ondernemers, zoals jij, echt het gevoel en vertrouwen hebben er niet helemaal alleen voor te staan.
Hierdoor wordt het loslaten van werkzaamheden, die te veel tijd en energie kosten, makkelijker en focussen op taken in je eigen vakgebied succesvoller.

Je krijgt meer tijd voor je eigen vakgebied en privéleven. Ook genereert mijn hulp meer inkomen en grotere conversie en geeft het je als ondernemer een andere kijk op je bedrijf (geen tunnelvisie).

Met mijn frisse, enthousiaste en creatieve input krijg jij nog meer inspiratie.
Eén ding zal minder worden…. stress, maar dat is geen probleem toch?!! 😉

Recente berichten

Gerelateerde berichten

Reacties