1. Virtual Assistant Kennisbank
 2. Virtual Assistant
 3. De 9 belangrijkste lessen van en voor ondernemers

De 9 belangrijkste lessen van en voor ondernemers

TIJDENS DE OPLEIDING VAN VA SCHOOL IS ER EEN MODULE (MODULE 3, KEN JE KLANT) WAARBIJ JE ONDERNEMERS MOET INTERVIEWEN, EN DIT IS ZO ONTZETTEND INTERESSANT!


JE HOEFDE EIGENLIJK MAAR DRIE ONDERNEMERS TE INTERVIEWEN, MAAR IK VOND HET ZO FIJN OM TE PRATEN MET ERVAREN ONDERNEMERS, DAT IK ER MINSTENS ZES HEB GEDAAN.


HIERONDER DE 9 BELANGRIJKSTE LESSEN DIE IK GELEERD HEB. 

 1. Je kunt pas echt succesvol zijn als je doet waar je gelukkig van wordt. Je moet er plezier in hebben. Geld mag niet de enige drijfveer zijn.
 2. Wees in het begin bereid om erop in te leveren om je doel na te streven.
 3. Werk hard en ga gedisciplineerd te werk.
 4. Groot denken en brutaal zijn brengt je verder. Je zult soms tegenvallers hebben, maar daar kunnen hele mooie dingen tegenover staan.
  Het is niet erg om fouten te maken. Leer ervan, maar blijf er zeker niet te lang bij stilstaan. Denk niet in problemen maar in oplossingen.
 5. Zorg ervoor dat je niet te emotioneel in je zakenleven staat. Niet iedereen kan je product of dienst leuk vinden. Niet iedereen kan jou leuk vinden.
 6. Durf zaken uit handen te geven zodra je je mensen vertrouwt. Ze zullen gerust een keer iets fout doen, maar dat hoort er nu eenmaal bij als je mensen verantwoordelijkheid geeft.
 7. Straal uit dat je trouw bent aan je eigen dienst of product. Laat iedereen het weten en maak daarbij optimaal gebruik van social media.
 8. Draai niet langer met je kont zodra je een moeilijke beslissing hebt genomen. Als je eenmaal iets hebt besloten, is het tijd voor actie.

Wil je ook een keer met mij praten over hoe het is om ondernemer te zijn, de dingen waar jij tegenaan loopt en de dingen die jij geleerd hebt, neem dan contact met me op!
Het lijkt me super leuk om van elkaar te leren en elkaar te inspireren, ik weet zeker dat we elkaar naar nieuwe grotere hoogtes kunnen brengen!
Let’s do it!

Diana van Santen - de Bruijn

Diana van Santen - de Bruijn

Artemis VA

Hoi daar! Ik ben Diana van Santen – de Bruijn, het brein achter Artemis VA – Technisch Virtual Assistant.

Mijn drive? Mensen bijstaan en hen echt gelukkig maken, zowel zakelijk als privé, zodat ze volop van het leven kunnen genieten.

Het proces van enthousiast inspireren en samen creatieve mogelijkheden en oplossingen ontdekken? Dat vind ik geweldig! We groeien samen, ervaren minder stress en boeken meer succes.

Mijn focus? Ondernemers ondersteunen met webdesign en marketing, inclusief SEO en e-mailmarketing. Met mijn toegewijde aanpak weten ondernemers zoals jij dat ze er niet alleen voor staan. Het wordt gemakkelijker om taken los te laten die te veel tijd en energie vergen, zodat jij je kunt concentreren op jouw vakgebied en daar nog succesvoller kunt zijn.

Stress? Dat zal verminderen. Maar ach, dat is toch geen probleem, toch?! 😉

Gerelateerde berichten