Wat doet een Technisch VA?

“Het ideale van een Technisch Virtual Assistant is dat je niet iemand in dienst hoeft te nemen, dus geen extra loonkosten, werkplekken inrichten en risico’s.”

Webdesign + onderhoud

Je website is het visitekaartje van je bedrijf.

Ben je niet tevreden over jouw website? Te weinig aanvragen? Slecht vindbaar in Google? Of een slechte weergave op mobiele apparaten? In veel gevallen ligt dit aan de invulling en/of opzet van de website.

Dan kan ik je helpen! Vaak is er met een aantal kleine aanpassingen al een grote verbetering te realiseren. Soms is het beter om groot onderhoud uit te voeren of de site helemaal te vernieuwen. Samen bekijken we wat voor jou het beste is en hoe jij jouw klanten het beste kan bereiken.

Kijk hier voor een uitgebreide uitleg over wat ik voor jou kan betekenen met website design en onderhoud.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Het is voor jou als ondernemer cruciaal dat je bedrijf gevonden kan worden door potentiële opdrachtgevers.

Daarom is SEO ook zo super belangrijk, want dat kan het verschil maken tussen wel of niet gevonden worden op Google.

SEO is ook niet het makkelijkste onderdeel van marketing om bij te houden, omdat dit een proces is wat continue in beweging en verandering is.

Zie je zelf ook in dat het heel belangrijk is dat je website en je teksten SEO geoptimaliseerd zijn, maar heb je echt geen tijd of zin om hier zelf in te duiken, dan kan ik je hier altijd mee helpen.

Kijk hier voor een uitgebreide uitleg over wat ik voor jou kan betekenen met zoekmachine optimalisatie.

TIP: Mocht je meer willen weten over SEO lees dan mijn blog: SEO: wat is het en wat kan ik ermee?

E-mail Marketing

E-mail marketing is een van de meest directe manieren van communicatie met je doelgroep.

Het is snel, effectief, persoonlijk en het geeft de mogelijkheid om een groot bereik, respons en digitale conversie te generen. Ook zijn de resultaten van e-mail marketing goed meetbaar. Zo kun je zien bij wie de e-mail is aangekomen, wie een e-mail opent en wie klikt op welke link.

E-mail marketing leent zich ook heel goed voor segmentatie en personalisatie. Op basis van klantengegevens kan de inhoud van e-mailings worden bepaald zodat de boodschap relevant wordt, met als resultaat meer ‘opens’ en kliks en uiteindelijk meer conversie.

Een goed bestand met de juiste profielgegevens die goed zijn onderhouden is een vereiste. Als je dat hebt, dan is het mogelijk om een winstgevende relatie op te bouwen met je doelgroepen door e-mail in te zetten voor acquisitie, retentie, loyaliteit en branding.

Kijk hier voor een uitgebreide uitleg over hoe ik jou kan helpen met e-mailmarketing.

Copywriting

Artemis VA kan jouw bedrijf volledig ontzorgen op het gebied van copywriting en heeft de kunst in huis om overtuigende (web)teksten en marketing content te schrijven.

Denk hierbij aan blogs, webteksten, persberichten, e-books, nieuwsbrieven, whitepapers, landingspagina’s, social media etc.

Het hebben van goede SEO teksten op je website is essentieel.

Met goede webteksten spreek je namelijk jouw doelgroep aan en verander je bezoekers in klanten door hen te overtuigen. Anderzijds zorgen SEO teksten er ook voor dat je goed gaat scoren in Google.

Het schrijven van een SEO geoptimaliseerde webpagina vergt tijd én kennis: je moet niet alleen foutloos kunnen schrijven, je moet ook weten aan welke richtlijnen het moet voldoen. Kortom, er komt nogal wat bij kijken.

Heb jij geen tijd of kennis in huis om de beste (web)teksten te schrijven? Ik help je graag.

Visuals maken

Visuals zijn ideaal voor het ondersteunen en verbeteren van je communicatie.

Een afbeelding zegt dan ook meer dan 1000 woorden.

Het helpt jou en je organisatie met onder andere het vertellen van een helder verhaal op sociale media en je website.

Ik maak de visuals in jouw eigen huisstijl en als je die nog niet hebt, dan ontwikkelen we die samen. 

Research uitvoeren

Je kent het wel, je moet nog iets uitzoeken online, maar je prioriteiten liggen ergens anders. Je hebt er ook helemaal geen zin in om oeverloos te zoeken.

Dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik vind het echt geweldig om dingen uit te zoeken en mijn bevindingen uit te werken in een spreadsheet of een verslag. 

Logo en huisstijl maken

Een huisstijl is meer dan alleen het ontwerpen van een bedrijfsnaam en een logo. Het is een middel om de identiteit van je bedrijf te versterken.

Logo

 In veel gevallen is een logo een combinatie van een duidelijk woordmerk en een herkenbaar beeldmerk. Omdat het logo in verschillende formats beschikbaar moet zijn, wordt een professioneel logo altijd ontworpen in vectoren. Dit houdt in dat het logo in alle formaten kan worden gebruikt, zonder verlies van kwaliteit. Een logo en huisstijl laten ontwerpen door een professional is alleen om die reden al zeer aan te bevelen.

Huisstijl

Op basis van het logo en de gewenste identiteit wordt de huisstijl ontwikkeld. De huisstijl van een organisatie, bedrijf of merk is een bewust gekozen wijze van presentatie naar buiten toe. Heel kort zou je kunnen zeggen dat de huisstijl de visuele identiteit is van een organisatie. Deze visuele identiteit is een vastgestelde verzameling van kleuren, vormen, typografie en illustratieve elementen. Met dit palet worden alle huisstijldragers ingekleurd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan briefpapier, visitekaartjes, brochure (drukwerk), de website en beletteringen op bedrijfspand of bedrijfsauto.

Social Media beheren

Weet jij ook wel dat je zichtbaar moet zijn op social media, maar heb je er weinig tijd voor? Of misschien helemaal geen zin in? Of weet je eigenlijk niet wat je nou telkens moet plaatsen op social media? Ik wel!

Ik kan je helpen met:

✓  Het vergroten van jouw online achterban
✓  Het ontwikkelen van een strategieplan
✓  Het ontwikkelen van een content kalender
✓  Het opmaken en uitzetten van posts
✓  Het uitzetten van succesvolle campagnes

Mocht je werkzaamheden hebben die niet in dit lijstje staan, dan kan je ook altijd contact opnemen! Niet al mijn talenten passen op deze website en ik leer snel! 😉

Investering

De opties die ik aanbied qua investering om samen te werken bestaan uit:

  • Uurtarief
  • Projectbasis
  • Strippenkaart

Aangezien iedere klant en elke opdracht uniek is, hanteer ik ook geen standaard tarief*.

Neem contact met me op over wat ik voor je kan doen en ik maak speciaal voor jou een unieke en aantrekkelijke offerte!

*(Tarieven per uur beginnen vanaf €55 euro Excl. BTW)

DIT LEVERT EEN Technisch VIRTUAL ASSISTANT OP:

Jij wil als ondernemer natuurlijk weten hoe het inhuren van een Virtual Assistant zich zal vertalen naar de opbrengsten en de investering.

Daarvoor maken we een simpele rekensom.

Stel, je verdient € 100,- per uur.

Je Virtual Assistent verdient minder dan jij, dus daar is al de eerste winst als zij de dingen doet waar jij je niet mee bezig zou moeten houden. Laten we ervan uitgaan dat de VA € 45,- per uur verdient.

Van de 10 uur op een dag die jij werkt, ben je al snel 2 uur kwijt aan je mailbox checken, social media, teksten schrijven, administratieve zaken, afspraken maken, offertes maken en aanvragen en andere ad-hoc taken en telefoontjes.
Als een Virtual Assistant deze werkzaamheden van jou overneemt, kost je dat dus 2 x € 45 = € 90,-. Een goede assistent doet dit werk sneller en beter dan jij, dus kan in 2 uur meer voor elkaar krijgen dan jij. (winst!)

Jij houdt dan dagelijks 2 uur (of misschien wel meer) van je tijd over, die jij kunt besteden aan datgene wat nodig is en waar je € 100,- mee verdient.In dat geval levert een assistent je PER DAG dus € 110,- op.
(€ 200,- min € 90,-).

Of je kiest ervoor om eerder naar huis te gaan, te sporten of tijd met je gezin of vrienden door te brengen. Zodat je hoofd ook weer even leeg is en je de volgende dag er weer fris tegenaan kunt.

Stel dat je 3 van de 5 werkdagen de assistent inzet voor 2 uur per dag. Dan heb je circa 24 uur per maand om te besteden aan andere zaken. Reken zelf maar uit wat dat jou oplevert…. 😉

Diana is buitengewoon creatief en onvermoeibaar!
Altijd nieuwsgierig en voor veel te porren.
Ze denkt onafhankelijk kritisch en is aangenaam gezelschap door haar
opgeruimde karakter.
Ik heb graag met haar gewerkt.

Kees Plaisier

Voormalig Coördinator Brandweermuseum Wassenaar, tevens eigenaar Priatnov